Иван Миховски и Иван Грънчаров изпреварваха Георг Георгиев по преференциални гласове в

...
Иван Миховски и Иван Грънчаров изпреварваха Георг Георгиев по преференциални гласове в
Коментари Харесай

Двама от ГЕРБ се отказаха от депутатските си места, за да влезе Георг Георгиев

Иван Миховски и Иван Грънчаров изпреварваха Георг Георгиев по преференциални гласове в Ловеч

Доскорошният ръководител на Младежи ГЕРБ и някогашен зам.-външен министър Георг Георгиев ще стане народен представител, откакто Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференциални гласове в Ловеч, се отхвърлиха от депутатските си места.

От ЦИК потвърдиха, че заявките на Миховски и Грънчаров са били утвърдени през днешния ден, съобщи . В ЛовечГеорг Георгиев е получил едвам 295 преференциални гласа, Миховски - 1457, а Грънчаров - 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, с цел да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, само че имат задоволителен брой преференции, с цел да изместят Георг Георгиев.

Георгиев е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, само че там партията получава единствено три мандата и в Народното събрание влизат първите трима - Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отхвърли на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в Ловеч.

След днешното съвещание на изборната комисия заявката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за отвод от депутатското място също е било утвърдено. Борисов отхвърля да бъде депутат от два региона - в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов разгласи желанието си да не става народен представител, министър или министър председател.

По-рано през днешния ден и заявлението на някогашния транспортен министър Николай Събев, който водеше листата на " Продължаваме промяната " в Русе, също бе признато от ЦИК.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР